Fil kand psykologi, Psykoterapi steg 1, existentiell samtalsledare & civilingenjör

Revolution

Utmattning är själens revolution

Hur kan vi förändra duktigheten? När fler och flers identitet är kopplad till jobbprestationen. När den du är inte är människan själen som unik varelse utan vad du har och vad du gör. Vem är vi egentligen? Är jag min familj och min uppväxt. Till viss del, du bestämmer hur stor.

Jag hatar 40 timmars arbetsvecka som norm. 40 är en siffra. Den har inget med individen att göra. För mig är den gigantisk. Hur kan vi ha ett liv utanför 40 timmars arbetstid? Företagen effektiviserar. De 40 timmarnas belastning har ökat exponentiellt. Det är galet. När jag vabbar ska jag samtidigt jobba hemifrån.

Det behövs en revolt inifrån. Från själen. Det är vad utmattning handlar om för mig. Själen vägrar gå med på hur samhället och normerna är satta. Själen vill ha plats, stillhet och omsorg. Själen vill ha möten. Själen dör bakom en datorskärm.

När ska vi sluta. När tom våra underbara ungdomar drabbas. Det är inte deras fel. De stressas av samma sak som deras föräldrar. Fast i fällan. Bom. Ända vägen ut är sjukskrivning.

Ni som har en själ som väljer sjukskrivning. Var STOLTA!!!

Ni är de som driver revolutionen. Tack ❤