Fil kand psykologi, Psykoterapi steg 1, existentiell samtalsledare & civilingenjör

Välj dig själv!

Vad skulle hända om du en vecka i ditt liv inte lyssnade eller frågade andra om råd i ditt liv?

Att du bara känner in dig själv och din längtan, din sanning i dig själv. Jag vet att du vet – att det egentligen bara är du som kan välja i ditt liv.

Det är i och för sig bra att lyssna på råd från andra. Det kan komma fram nya alternativ som vi inte tänkt på. Men till sist är det ju ändå du som ska leva med det val du gör.

När jag tänker på ett viktigt bra beslut jag tagit, som att plugga psykologi eller köpa min underbara lägenhet, kan jag känna i kroppen samma signaler som jag kände då när jag tog beslutet. För mig kommer det som ett flöde bakom ögonen – sanningstårar eller tårar av resonans. Jag känner också att bröstet öppnar sig och jag blir full av energi. När något är fel får jag som en tyngd över hjärtat.
Jag har träffat hundratals människor och gjort övningar där vi undersöker hur deras kropp säger ja och nej. Det är samma signaler men olika människor känner signalerna på olika ställen i kroppen.

De positiva signalerna kan beskrivas som:
Harmoni i magen, lätthet, avspända muskler, spontant leende, som att hjärtat/bröstet öppnar sig, det blir lättare att andas. Många känner också pirr av energi, som ett uppåtgående flöde eller som ljus eller värme.

De negativa signalerna kan beskrivas som:
Hugg i magen, tungt över bröstet, svårt att andas, kroppen drar ihop sig, musklerna spänns och energin försvinner. Många kan uppleva kyla, vilja kräkas ellera att det blir mörkt.
När vi har tillgång och känner dessa signaler, del av vår intuition, så kan vi vara ständigt uppkopplade i livet. Jag går ständigt runt med ett lätt inkännande i min kropp. Det är som mitt hjärta guidar mig – så länge det är öppet är jag på rätt väg. Är något intressant eller viktigt börjar jag spontant le. Är det något som skapar stor resonans i mig kommer sanningstårarna (tack Kicki för ordet).

Det blir liksom enklare att leva när jag ständigt är i kontakt med min intuition. Jag väljer att leva i det lustfyllda – det som ger mig energi. Jag har försökt leva på vilja och det är så jobbidt. Det var när jag var IT-konsult. Jag pressade mig hårt att leverera. Men kroppen ville inte så immunsystemet var i obalans och jag var sjuk jämt. URK. Till slut fick jag tinnutus av stress och valde att sluta.

Som barn har vi ju denna kompass påslagen. Sen tappar vi kontakten med den. Men den finns alltid där. Det är aldrig försent att börja lyssna och välja glädje och lätthet i ditt liv. Att at beslut som kanske är obekväma just nu men som ger dig kraft i längden.

Nu kanske många blir provocerade som “sitter fast”. Men välj då glädjen i det lilla som är tillgängligt. En god kopp kaffe, ta en extra lång varm dusch och välj lunch efter lust. Välj dig själv <3