Fil kand psykologi, Psykoterapi steg 1, existentiell samtalsledare & civilingenjör

Psykoterapi

Martina Stål erbjuder terapi enligt AEDP* – med fokus på känslor, kroppens signaler och att komma i kontakt med vårt kärnsjälv och vår inneboende kraft

Lev från ditt centrum
Känn alla känslor
Hitta din kraft

När vi lär oss stanna upp och uppmärksamma vad som pågår inom oss får vi nyckeln till vårt sanna liv. När vi hittar och transformerar det som vi inte orkat eller haft möjlighet att ta hand om frigörs energi. När vi blir hållna och mötta som vårt fulla jag kan vi börja älska oss själva.

Bara att börja ta emot hjälp och stöd kan vara en riktig transformation. Upplevelsen att någon finns där för dig. Att någon sträcker ut handen och verkligen ser dig. Hela dig. Du får en person som du kan lita på och öppna dig för. En person att kunna knyta an till, att få den anknytningsperson du kanske inte hade när du växte upp. Att kunna känna tillit och hopp är så viktigt. Målet i terapin är att ta med dig tilliten att människor vill dig gott in i ditt liv efter att du fått känna hur det känns med terapeuten.

För många av oss har vissa känslor inte varit tillåtna, i vår familj eller av oss själva. Vi har stängt av de känslorna. Målet i terapi är att återerövra hela spektrat av känslor – glädje, sorg, rädsla, ilska, lust/sexuell energi, kärlek etc. Känslorna bär viktig information. Känslorna ger dig kraft och riktning.

Vi har en inneboende kraft att skapa förändring, att bli hela och leva vår fulla potential. Detta kallas ”transformance drive” och i terapin arbetar vi med att du ska hitta denna kraft inom dig. Att du ska få kontakt med jag som du hade varit utan trauman och med en trygg miljö. Det jag som finna i din kärna och är oförstört och bara väntar på att få komma fram. Målet är att du ska släppa det “överlevnadsjag” och de strategier du använt när ditt fulla sanna jag inte fått plats och möjlighet att utvecklas. Vi arbetar med att släppa de försvar du använt för att skydda dig när det behövdes – och som nu istället gör att du känner dig blockerad, kraftlös och kanske inte vet vem du är.

Vi arbetar med att omskapa traumatiska minnen så att du få uppleva hur det hade varit om du haft det stöd du är värd att ha. Genom skådespel så får din hjärna en ny positiv upplevelse som bidrar till att lätta på den smärta du bär. Tillsammans skapar vi hopp och frigör de resurser i dig som kapslat in traumat. Ibland är vi inte ens medvetna om vad vi blockerat. Vi ger också ditt inre barn det stöd det skulle behövt tidigare. Så att du läker det gamla och kan öppna upp för det nya. Ett liv i kraft och sanning.

Viktigast av allt är att vi ser de resurser du faktiskt har. Vi lyfter fram i ljuset den drivkraft du har inom dig och som faktiskt har klarat av livet fast det varit tungt. Du är fantastisk! Du har arbetat fram och tagit till strategier för att skapa ett så bra liv som möjligt med de förutsättningar du fått. Med stödet av terapeuten lär du dig skilja på vad som är strategier som skapar kraft och harmoni eller om det är strategier som numera skapar problem. Exempelvis om du har en inre röst som kritiserar dig – så arbetar vi med den.

Vi jobbar med ångest. Hur du kan lära dig hantera ångest och vad ångesten egentligen vill tala om för dig.

Kroppen är central i arbetet och vi arbetar med att du ska vara i full kontakt med din kropp. Vi gör övningar för att lära oss känna vad som pågår inom oss. Var kroppen är spänd eller öppen. vad som händer i oss när vi kommer i kontakt med olika saker.

Terapin är upplevelsebaserad – vilket betyder att vi jobbar med känslorna och upplevelsen främst – inte tankarna.

Du behöver inte veta vad du vill jobba med – det hittar vi tillsammans.

Priser

Terapisession: 800 kr

Dagtid terapi (sista tid kl 14.30): 650 kr/session

Prova på 3 ggr för 1650 kr (nya klienter).

Intensivterapi 6 timmar fördelat på två dagar: 3250 kr

Terapipaket kickstart – 7 ggr för 4900kr (dagtid 4200 kr)

För företagsbokningar med faktura gäller ovanstående priser plus moms.

Terapisessionerna är mellan 60-80 min långa

Varmt välkommen att träffa mig och påbörja resan mot läkning och en djupare kontakt med ditt inre autentiska jag. Du bokar på martinastal@gmail.com eller sms/telefon 070-3925555. Varmt välkommen att boka en session med mig.

Avbokning senare än 24 timmar innan sessionen debiteras med 50%.

Referenser

” Det har varit en otrolig upplevelse att få möta mitt inre barn. Trots tidigare misslyckanden var det enkelt att få kontakt med henne med Martinas metod. Effekten av terapin är ett mirakel!

Spänningar har släppt, dolda minnen har kommit upp till ytan, och jag kan nu sitta mer och mer obehindrat efter att ha kämpat med min ishias i mer än 10 år. Tack Martina! 

Cecilia 55 år ”

“Underbara fina Martina ❤ Jag vill bara tacka dig från djupet av mitt hjärta för den finaste gåva man kan få. Tack för allt du är och allt du ger till världen och dig själv. Du är en så vacker inspiration. Jag fick bli påmind om min inre kraft som jag så länge ignorerat och jag fick se att jag kan våga känna vid det jobbiga utan att det blir olidligt och oändligt eskalerande. Det kan gå över. Tack ❤ kärlek.”

Det jag upplevt som förändrat hos mina klienter är följande.
– Mod att ta plats
– Glädje som kommer inifrån
– Att kunna stanna kroppen och tala om vad de känner
– Minskad ångest
– Våga stå upp för sig själv och sätta gränser
– Den kärlek som finns inom oss kommer fram och frigörs för självet.
– Vi lär oss känna medkänsla och empati för oss själva.
– Lära sig känna stolthet för självet
– Spänningar i kroppen minskar
– Du börjar behandla dig själv bättre och vara snäll mot dig
– Hitta kraften som finns inuti
– Förståelse för hur saker varit då och att det inte är så nu
– Öppenhet att vara i kontakt med andra utan att stänga av
– Nyfikenhet, hopp och glädje över det som kommer
– Lättare att våga öppna sig för andra och vara sårbara
– Vem du blir när du har stöd som är ovillkorat och kan tas emot
– Upprättelse av självet och en större känsla av självets värde
– Att du är hållen
– Hopp, glädje och livskraft
– En trygg förankring i ett själv som är lugnt och i kontakt

Detta är lite av det som kommit fram hos de klienter jag arbetet med. Jag känner en så stor tacksamhet för att jag blivit insläppt och fått möte alla fantastiska klienter jag haft 

* Läs om Accelerated Experiential Dynamic Psychotherapy (AEDP)
https://www.aedpinstitute.org/about-aedp/